Webshop Keurmerk
Klantbeoordelingen

Anne zegt: "Prima "

Gemiddeld een 9.3 uit 41795 klantbeoordelingen! Bekijk alles
Menu
Service &
account
Meer weten? Klik hier! NOG GEEN 18? NIET ROKEN - NIET DRINKEN
Whatsapp

mouth to lung en direct lung

Mods? Wat zijn dat?

Mods zijn een evolutie van de standaard sigaret-formaat e-sigaretten. In de loop van de jaren zijn deze producten steeds geavanceerder en multifunctioneler geworden. Tegenwoordig zijn er zijn Mods in alle soorten en maten en bieden gebruikers een ruime keuze in vermogen (spanning), instelbaarheid en opties. ‘Mod’ is een afkorting van het woord ‘modificatie’ en stamt uit de begindagen van het elektronisch roken, toen "mods" nog eenvoudige, "gemodificeerde" batterijhouders waren.


 


Wat is een Box Mod?

Je hebt ze vast wel eens gezien bij Zwoofs of bij andere dampers; blokjes of boxjes waarmee gedampt wordt. Dit worden Box Mods genoemd. Eigenlijk zijn dit niets meer dan instelbare batterijen, maar ze hebben vele functies en komen in allerlei formaten voor. In dit artikel gaan wij iets meer vertellen over deze Box Mods.

Er zijn verschillende Box Mods te onderscheiden, zo zijn ze er met een interne of met verwisselbare batterijen. Ook het aantal wattage's en modi verschillen per Box Mod.

batterijen  Een interne of verwisselbare batterij?

Een interne batterij is een vaste batterij in een Box Mod, deze zijn niet te verwisselen of te vervangen en beschikken over een vast aantal mAh. Een verwisselbare batterij is dus wel vervangbaar, afhankelijk van de batterij die je kiest zijn het aantal mAh's dan verschillend.

Interne batterijen brengen met zich mee dat de Box Mods over het algemeen wat compacter zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld piepkleine Box Mods beschikbaar die je gemakkelijk in je tas of broekzak kunt doen. Hier kun je een kijkje nemen bij alle klein-formaat Box Mods.

Verwisselbare batterijen brengen een stukje vrijheid met zich mee; zo kun je de batterij makkelijk vervangen als deze versleten of leeg is. De Box Mods die gebruik maken van verwisselbare batterijen zijn over het algemeen iets groter omdat er in de behuizing ruimte voor verwisselbare batterijen moet zijn. Hier kun je een kijkje nemen bij alle Box Mods die een of meerdere verwisselbare batterij(en) gebruiken.

Tip! Wil je nog meer lezen over batterij veiligheid, het opladen en gebruiken van batterijen? Neem dan eens een kijkje bij het volgende artikel: https://www.zwoofs.nl/batterij-veiligheid

 

milli ampere  Milliampères (mAh)

De gebruiksduur of capaciteit van een batterij wordt uitgedrukt in milliampères (mAh). Hoe hoger het aantal mAh hoe groter de capaciteit of gebruiksduur van de batterij is. Hoe lang je kunt dampen op 1 batterijlading is ook onderhevig aan hoeveel stroom (Ampère) er gevraagd wordt.

Heb je bijvoorbeeld een Box Mod met een batterij van 1100 mAh en gebruik je deze op 40 watt dan is de batterij erg snel leeg. Gebruik je echter een Box Mod op 40watt met twee 18650 batterijen die samen 6000 mAh aan batterijcapaciteit leveren dan kun je langer dampen op 1 lading.

wattage  Wattages

Iedere Box Mod heeft zijn eigen wattage bereik, zo zijn er mods die tot 85 watt of zelfs 220 watt vuren. Hoeveel watt je nodig hebt verschilt per verdamper, zo zijn er verdampers met coils die tot 100 watt gevuurd kunnen worden. Maar ook verdampers met coils die maximaal 12 a 14 watt aankunnen.

Een veel voorkomend praktijkvoorbeeld is een Box Mod die bijvoorbeeld tot 80 watt kan vuren, maar op ongeveer 30 watt wordt gedampt. Een beetje gek toch? Dit is niet zo gek als je zou denken, en komt erg veel voor. Je kunt het vergelijken met een auto, deze heeft een topsnelheid van 250 km/u maar in de praktijk wordt dit bijna nooit gebruikt. Zo ook met Box Mods de optie is er maar kan niet met elke “setup” gebruikt worden.

Wat doen wattage's als je deze gaat instellen? Als je de wattage's hoger instelt gaat er meer stroom (voltage) door de coil, deze wordt hierdoor heter en produceert meer damp. Als de coil met een te hoog voltage wordt gevuurd kan deze ook te warm worden en verbranden. Hoe meer stroom er gebruikt wordt des te sneller raakt de batterij leeg.

Stel je de wattages lager in dan gaat er minder stroom door de coil en deze blijft vervolgens iets koeler. Hierdoor krijgt je minder- en een iets koelere damp. De ideale wattage instelling wordt ook wel de "sweet spot" genoemd. Dit is het punt waarop voor jou de dampproductie en smaak het lekkerst zijn.

 

TC  Temperatuur controle

Je kunt het bijna niet meer wegdenken tegenwoordig, temperatuur controle. vrijwel iedere Box Mod heeft de mogelijkheid om met temperatuur controle te dampen. Niet alle coils zijn hiervoor geschikt, zo kunnen Kanthal coils enkel op wattages gedampt worden. Of je gebruik zult maken van de temperatuur controle instelling op je Box Mod ligt in dit geval aan de gebruikte coils. Wil je iets meer lezen over dampen met temperatuur controle neem dan hier eens een kijkje.

Bovenstaand heb je al een aantal dingen kunnen lezen over functies of wattage's die je wellicht niet gaat gebruiken. Je kunt het zo zien; deze krijg je er gratis bij ;-).

 
plus  Voordelen van een Box Mod:

 • Instelbaar in wattage/voltage

 • Mogelijkheid om op Temperatuur controle te dampen

 • Verschillende modi

 • Grotere batterijcapaciteit

 • Veel clearomizers/tanks passen op een Box Mod

 • Sub-Ohm dampen

 • Uitgebreide beveiligingen


min  Nadelen van een Box Mod:

 • Groter dan “Penstyle” elektrische sigaretten

 • Een Box Mod dient goed ingesteld te worden

 • Hebben geen Ego aansluiting

 • Langere laadduur door grotere batterijcapaciteit


Tot slot:
Mods maken gebruik van krachtige batterijen, hiermee dienen we voorzichtig om te gaan. Lees hierom de onderstaande opsomming goed door voor het correcte gebruik van je batterijen.

 • Laad een batterij altijd op met de daarvoor bedoelde lader.
 • Dit is of de lader die bij het product wordt geleverd, of een door ons aanbevolen lader op de productpagina.
 • Draag losse batterijen nooit los in uw tas of broekzak.
 • Een batterij kan in contact komen met kleingeld, metalen delen of andere objecten in uw tas of zak en kan hierdoor kortsluiten.
 • Bewaar losse batterijen altijd in een hoesje, sleeve of etui en let erop dat de batterijen elkaar niet raken.
 • Ook losse batterijen onderling kunnen kortsluiting veroorzaken.
 • Houd batterijen altijd buiten bereik van kinderen of huisdieren.
 • Houd batterijen droog, ver van water of vocht.
 • Laat batterijen nooit achter in direct zonlicht. De maximale temperatuur die een batterij kan verdragen is 45 graden Celsius.
 • Controleer bij losse batterijen altijd de 'wrap' het gekleurde hoesje om de batterij indien deze beschadigd is moet de batterij direct vervangen worden.
🍪 Cookie instellingen
Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden.