Webshop Keurmerk
Klantbeoordelingen

Willem zegt: "Top!"

Gemiddeld een 9.3 uit 41795 klantbeoordelingen! Bekijk alles
Menu
Service &
account
Meer weten? Klik hier! NOG GEEN 18? NIET ROKEN - NIET DRINKEN
Whatsapp

veel gestelde vragen Zwoofs!

Vier verdamper vragen!leak  Help mijn clearomizer/verdamper lekt! 

Loopt de e-liquid uit de verdamper? Belangrijk is uitzoeken wat er mis gaat. Damp je bijvoorbeeld met een te dunne e-liquid in een sub-ohm set, dan kan dit lekkage veroorzaken. Sub- ohm coils bevatten grotere openingen voor de e-liquid toevoer (juice holes) en hierdoor kun je het best gebruik maken van hoge VG e-liquids. Deze zijn namelijk dikker, en kunnen beter overweg met coils met grote openingen/juice holes.  

Te dunne e-liquids worden te snel opgenomen door de coil en stromen letterlijk door de coil heen, waardoor er lekkage en spitback (spettertjes e-liquid uit het mondstuk) kan optreden. Ook verkeerd inhaleren kan leiden tot lekkages. Sub-ohm coils nemen veel liquid op en produceren hierdoor veel damp.

Wordt er Mouth to lung gedampt met een Direct lung coil/tank? Dan kan het tankje gaan lekken. Dit omdat de coil gemakkelijk te veel liquid opneemt maar dit niet kan verdampen door de verkeerde inhalatietechniek.

Je inhalatietechniek en e-liquids zijn juist maar de lekkage blijft? Belangrijk is alles goed schoon en droog te maken. Houd de coil hierbij apart, deze mag niet in contact komen met water. De overige onderdelen kan je met lauw water afspoelen en goed droogmaken. De coil kan in een tissue geplaatst worden zodat de overtollige e-liquid opgenomen kan worden. Hierna kun je alles weer monteren en gaan dampen.

Is er nog steeds lekkage? Dan is het verstandig de oude coil te verwijderen en een nieuwe coil te plaatsen.


spitback, spetters in mond Ik krijg e-liquid in mijn mond?

Bij elektrisch roken dien je kalmer te inhaleren dan bij een gewone/analoge sigaret. Inhaleer je te 'hard', dan heeft de coil (het gloeispiraaltje) niet de kans om de e-liquid te verdampen. Hierdoor wordt de e-liquid omhoog getrokken waardoor deze in de mond komt. Bij elektrisch roken is het daarom verstandiger iets kalmer en langer te inhaleren.


dry, hit, verbrande smaak Ik krijg een verbrande smaak, hoe kan dit?

Er kunnen een aantal oorzaken zijn;

  • Heb je de coil al een tijdje in gebruik? Het kan tijd zijn voor een nieuwe coil.
  • Is de coil goed ingedruppeld en ingetrokken met e-liquid?
  • Staan de wattages niet te hoog ingesteld?
  • Zijn de gebruikte e-liquids wel geschikt voor je verdamper?

Als je eenmaal een verbrande smaak hebt is het helaas niet mogelijk om dit op te lossen. Als het katoen in de coil verbrand is blijf je dit proeven. Een nieuwe coil plaatsen is de enige oplossing.


Short, no atomizer  No atomizer/atomizer short?

Je mod geeft aan "Atomizer Short" of "No Atomizer", of je batterij-indicator knippert snel achtereenvolgend? Dit zou de volgende oorzaken kunnen hebben;

  • De coil is niet goed aangedraaid of is een slagje losser gekomen tijdens het vullen, draai deze goed aan.
  • De contactpuntjes van de batterij en clearomizer/verdamper zijn vies. Maak deze schoon met een droge tissue.
  • Bij ego batterijen kan het voorkomen dat het contactpuntje iets inzakt. Dit is echter gemakkelijk te verhelpen. Het contactpunt is het kleine ronde schijfje, wat je aan de bovenkant van de batterij vindt, en omhoog kunt halen door onderstaande instructie te volgen:

    Alle eGo batterijen beschikken over een beweegbaar contactpunt. Je kunt proberen het contactpunt rondom lichtjes op te wippen met een paperclip, speld of iets anders kleins. Je kunt hier niets mee beschadigen, mits je iets gebruikt dat klein genoeg is. Vaak wordt er door deze handeling weer contact gemaakt met de geplaatste verdamper.

Bekijk ook eens onze Zwoofs vertelt "E-liquids, Verhoudingen & Clearomizers" pagina.
🍪 Cookie instellingen
Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden.