Webshop Keurmerk
Klantbeoordelingen

Sarina zegt: "Snelle verzending"

Gemiddeld een 9.3 uit 41795 klantbeoordelingen! Bekijk alles
Menu
Service &
account
Meer weten? Klik hier! NOG GEEN 18? NIET ROKEN - NIET DRINKEN
Whatsapp

veel gestelde vragen Zwoofs!

Veel gestelde vragen over startersets

Eindelijk! Je hebt je elektrische sigaret ontvangen en wilt graag aan de slag. Een goed begin is het halve werk! 
In dit artikel bespreken wij veelgestelde vragen over startersets.


 

batterij   Mijn batterij doet niets!

Schrik niet, vrijwel iedere batterij wordt uitgeschakeld geleverd. Deze kun je inschakelen door 5 keer binnen 2 seconden op de vuurknop te drukken. Je kunt de batterij ook weer uitschakelen door 5 keer binnen 2 seconden op de vuurknop te drukken.

 

dry, hit, verbrande smaak  Een verbrande smaak voorkomen

Bij het plaatsen van een nieuwe coil is het nodig om de coil vooraf in te druppelen met e-liquid. Dit wordt ook wel primen genoemd.

Primen gaat als volgt: Rondom, of onder in de behuizing van de coil, zie je gaatjes zitten. Deze gaatjes heten "juice holes". Achter deze gaatjes zie je het (witte) organische katoen. Om de coil correct te primen, druppel je 2 tot 3 druppels e-liquid op het zichtbare katoen.

Hierna kun je de verdamper vullen. Vul deze nooit helemaal vol, om lekkage te voorkomen. Het beste is om de verdamper tot ongeveer 80% te vullen. Nog even geduld! Wacht vijf tot tien minuten, zodat de het organische katoen zich goed kan volzuigen met e-liquid. Hierna kun je gaan dampen.

Vuur je te vroeg, dan kan het zijn dat het katoen nog niet goed verzadigd is met e-liquid. Het katoen verbrandt hierdoor en je krijgt een vieze smaak. Als het katoen eenmaal verbrand is zit er helaas niks anders op dan een nieuwe coil plaatsen.

 

Ademtechniek  Inhalatiemethode

Inhaleren, het klinkt misschien gek, je weet als roker toch wel hoe je moet inhaleren?
Toch is het een punt om rekening mee te houden, zo dien je namelijk kalmer te inhaleren dan bij het roken van een gewone/analoge sigaret.

Inhaleer je te 'hard', dan heeft de coil (het gloeispiraaltje) niet de kans om de e-liquid te verdampen. Hierdoor wordt de e-liquid omhoog getrokken waardoor deze in de mond komt. Bij elektrisch roken is het daarom nodig om langere, kalmere inhalaties te nemen.

Ook zijn er twee verschillende inhalatie technieken, op welke manier je moet inhaleren is afhankelijk van de verdamper. In het volgende artikel kun je iets meer informatie vinden over deze twee inhalatie technieken: Zwoofs Vertelt: Mouth to Lung of Direct Lung?

 

Short, no atomizer   De lampjes blijven knipperen, of ik zie "atomizer short" op het scherm

Je mod geeft aan "Atomizer Short" of "No Atomizer", of je batterij-indicator knippert snel achtereenvolgend? Dit zou de volgende oorzaken kunnen hebben;

  • De coil is niet goed aangedraaid, of is een slag losser gekomen tijdens het vullen. Draai deze goed aan.
  • De contactpuntjes van de batterij en clearomizer/verdamper zijn vies. Maak deze schoon met een droge tissue.
  • Bij eGo batterijen kan het voorkomen dat het contactpuntje iets inzakt. Dit is echter gemakkelijk te verhelpen. Het contactpunt is het kleine ronde schijfje, dat je aan de bovenkant van de batterij vindt, en omhoog kunt halen door onderstaande instructie te volgen:

Alle eGo batterijen beschikken over een beweegbaar contactpunt. Je kunt proberen het contactpunt rondom lichtjes op te wippen met een paperclip, speld of iets anders kleins. Je kunt hier niets mee beschadigen, mits je iets gebruikt dat klein genoeg is. Vaak wordt er door deze handeling weer contact gemaakt met de geplaatste verdamper.

 


Aan de slag!  Na het lezen van dit artikel heb je inmiddels een goede start kunnen maken met elektrisch roken.

Wil je nog meer weten, neem dan eens een kijkje bij onze andere artikelen:

En zo kunnen wij nog wel even doorgaan! Hier kun je al onze artikelen terug vinden.

Zijn er onduidelijkheden of heb je nog vragen? Of ben je een ervaren damper en heb je zelf een goede aanvulling of tip?
Laat het ons weten via [email protected]

 

🍪 Cookie instellingen
Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden.