Webshop Keurmerk
Klantbeoordelingen

Marco zegt: "Goed "

Gemiddeld een 9.3 uit 37888 klantbeoordelingen! Bekijk alles
Menu
Service &
account
Meer weten? Klik hier! NOG GEEN 18? NIET ROKEN - NIET DRINKEN
Whatsapp

mag ik dampen?

Dampen op Vakantie!

Yes! De zomer is officieel begonnen! Dat betekent dat heel veel mensen het zonnige zuiden zullen gaan opzoeken, en uiteraard mag je damper daar niet bij ontbreken. Waarschijnlijk ben je al van plan om wat meer e-liquids in te slaan (of heb je dit inmiddels al gedaan), maar er komt meer bij kijken dan alleen groter inkopen. Op deze pagina geven wij je dan ook graag wat tips mee, en belichten we situaties waar je rekening mee kunt houden.


 

TemperatuurTemperatuur

Heerlijk die warmte! Echter, de warmte heeft ook invloed op e-liquid. De warmte zorgt er namelijk voor dat je e-liquid vloeibaarder wordt. Tevens zal de warmte er voor zorgen dat de e-liquids sneller kunnen steepen (rijpen) en daardoor donkerder kleuren. De smaak van de e-liquid zal dan ook veranderen. De voorraad die je hebt meegenomen, kun je dan ook het beste bewaren op een gekoelde plek. Ga je kamperen en lopen de temperaturen hoog op, dan kun je het beste de liquids op een schaduwrijke plek bewaren, of eventueel zelfs in de koelbox.

Mocht het echt heel warm zijn op de vakantiebestemming, dan kan het voorkomen dat de vloeistof in de verdamper zo vloeibaar wordt dat de coil de vloeistof moeilijk kan vasthouden. Het gevolg is dat er wat vloeistof uit de luchttoevoer “zweet”, of lekt. Het is misschien vanzelfsprekend, maar batterijen kunnen ook het beste bewaard worden op schaduwrijke plekken en niet in de volle zon. Ook batterijen kunnen niet goed tegen extreme warmte!


Vliegen met een elektrische sigaret. Vliegen met een elektrische sigaret.

Veel mensen zullen met de auto op vakantie gaan, maar ook steeds meer mensen gaan vliegen. Omdat vliegen voor veel mensen al spannend is, hebben wij hier een paar tips waar je rekening mee kunt houden zodat je je hier geen zorgen over hoeft te maken.

Elektrische sigaretten dienen in de handbagage vervoerd te worden. E-liquid mag echter ook in de handbagage vervoerd worden. Je mag tot maximaal 100ml aan vloeistoffen meenemen in het vliegtuig (handbagage). Vloeistoffen dienen wel in een afsluitbare plastic zak vervoerd te worden. Deze zijn verkrijgbaar op de luchthaven. Is 100ml e-liquid niet genoeg? Dan kun je de overige vloeistoffen uiteraard in de koffer plaatsen. Verpak deze flesjes voor alle zekerheid in een plastic zak, zodat bij eventuele lekkage de vloeistof niet in de rest van de bagage terecht komt. 

Maar hoe zit dat bij de security controle? Gelukkig weten ze daar tegenwoordig wat een elektrische sigaret is, en zul je hiermee geen problemen krijgen. Mocht de handbagage toch gecontroleerd worden, en hebben ze vragen, leg dan rustig uit wat een elektrische sigaret is.

Met vliegen heb je te maken met drukverschillen in het vliegtuig. Deze drukverschillen zijn ook van invloed op elektrische sigaretten. Door de druk die in de cabine wordt opgebouwd, is de kans erg groot dat je elektrische sigaret gaat lekken tijdens de vlucht. Om verrassingen en lekkage te voorkomen, is het daarom aan te raden het tankje te legen voordat je in het vliegtuig stapt, en vervolgens weer te vullen bij aankomst op de vakantiebestemming.

Safety first is het motto binnen de luchtvaart! Ook met de elektrische sigaret kun je daar persoonlijk een steentje aan bijdragen. Zorg voor alle zekerheid dat de elektrische sigaret uit staat tijdens de vlucht zodat deze niet per ongeluk kan gaan vuren. Heb je een mod waarbij de batterij verwijderbaar is, dan kun je de batterij uit de mod halen en opbergen in een doosje.

Indien je een automatische batterij hebt, die vuurt als je inhaleert, dan adviseren wij om de clearomizer van de automatische batterij af te schroeven. De batterij kan dan niet vuren tijdens de drukverschillen in de cabine.

Voor de meest actuele informatie kun je natuurlijk contact opnemen met de vliegmaatschappij of luchthaven.

Let op: Elektrische sigaretten zijn niet in alle landen toegestaan. Informeer eerst duidelijk of je mag dampen op de plaats van bestemming. Je riskeert anders eventuele inbeslagname of boetes. Klik hier voor meer informatie.


Rijden door de bergen. Rijden door de bergen.

Op vakantie wil je uiteraard ook gaan genieten van de omgeving. Veel mensen zullen met de auto bergritjes gaan maken, of zullen gaan wandelen in de bergen. Hierbij wissel je regelmatig van hoogte waarbij de luchtdruk ook kan veranderen. Geen zorgen; als je rustig blijft doordampen dan zal de luchtdruk in de clearomizer gelijk blijven aan de luchtdruk in de omgeving, en zal er geen lekkage ontstaan.

We hopen dat deze informatie en tips nuttig zijn geweest en wensen je een hele fijne vakantie!

Let op:
Elektrische sigaretten zijn niet in alle landen toegestaan. Informeer eerst duidelijk of je mag dampen op de plaats van bestemming. Je riskeert in het ergste geval inbeslagname of een boete. Klik hier voor meer informatie.

🍪 Cookie instellingen
Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden.
Belgische klant?

In verband met de Nederlandse wetgeving kunt u vanaf 1 juli 2019 bestellen op Zwoofs.be!

Klik op een van onderstaande vlaggen om de Zwoofs webwinkel van uw keuze te bezoeken.