Webshop Keurmerk
Klantbeoordelingen

Willem zegt: "Top!"

Gemiddeld een 9.3 uit 41795 klantbeoordelingen! Bekijk alles
Menu
Service &
account
Meer weten? Klik hier! NOG GEEN 18? NIET ROKEN - NIET DRINKEN
Whatsapp

tips en advies over elektrisch roken

Elektrisch roken: Tips & Advies

Het gebruik van de elektrische sigaret is absoluut eenvoudig. Toch willen wij je alvast wat handige basiskennis meegeven en voorzien van enkele handige tips voor het gebruik, het onderhoud en het oplossen van problemen bij het gebruik van de elektrische sigaret.


 

In gebruik nemen van de elektrische sigaret

 • Je hebt een nieuwe startset of batterij ontvangen. Het is belangrijk de tijd te nemen om de batterij(en) de eerste keer goed op te laden. Heb geduld, het zal de levensduur van je aankoop verlengen.

 • Bij het vullen van de tank of clearomizer is het belangrijk deze voor "slechts" 80% te vullen, hiermee voorkom je lekkage. Op sommige modellen is een maximale inhoud markering aanwezig. Is deze niet aanwezig? Houd je dan aan de 80% "regel".

 • Als je een nieuwe clearomizer of verdamper in gebruik neemt, bevochtig dan de organisch katoenen coils voor gebruik goed voor. Dit doet je als volgt; door rondom op de gaatjes één of twee druppeltjes liquid te laten vallen. Hierna kan de clearomizer gevuld worden. Laat na het vullen de liquid 5 á 10 minuten intrekken zodat de wicks goed vochtig zijn voordat je de gloeispiraal gaat verhitten. Hiermee voorkom je een "dryhit", wat kan zorgen voor een nare verbrande smaak.

 • Houd je bij het in elkaar zetten van de elektrische sigaret aan de gouden regel: "Vast is vast!". Draai onderdelen niet te strak op elkaar. In de elektrische sigaret wordt veel gebruik gemaakt van rubberen afdichtringen; je draait deze afdichtringen simpelweg kapot als de onderdelen te strak op elkaar gedraaid worden.


Gebruik van de elektrische sigaret

 • Als je voor de eerste keer de elektrische sigaret gaat gebruiken zal het "gevoel" even wennen zijn, maar geen zorgen, het went snel!

 • Belangrijk is dat je minder hard "trekt" aan de elektrische sigaret dan aan een sigaret met tabak. Hiermee voorkom je dat de liquid onverdampt door de verdamper heen trekt, met lekkage en vloeistof in de mond tot gevolg. 

 • Als je ineens een scherpe (verbrande) smaak proeft, is dit vaak een teken dat de liquid op is en moet worden bijgevuld. Doe dit tijdig en voorkom een "dryhit". Tevens verleng je hiermee automatisch de levensduur van de verdamper/gloeispiraal.

 • De elektrische sigaret werkt op batterijen. Deze gaan uiteraard een keer leeg en ze zullen moeten worden opgeladen. Omdat er tijdens het verdampingsproces ook condens ontstaat, en vochtigheid niet zo goed samen gaat met contactpunten van batterijen, is het verstandig voor het opladen de contactpunten van de batterij en de lader te controleren op condens. Indien nodig kun je ze even afnemen met een droog stukje keukenpapier.

 • Ook bij het plaatsen van de batterij in de oplader geldt "Vast is vast." Normaal vastdraaien is voldoende om de batterij goed op te laden, en voorkomt hiermee dat de contactpunten op de lader of de batterij beschadigen.


Onderhoud van de elektrische sigaret

 • Na een periode van gebruik zal de elektrische sigaret toe zijn aan wat onderhoud. De elektrische sigaret wordt veelal intensief gebruikt en met goed onderhoud heb je alleen maar langer plezier van je aankoop.

 • Bij de meeste modellen, met uitzondering van wegwerp verdampers/clearomizers, is alles geheel demonteerbaar; hierdoor kun je eenvoudig de onderdelen schoonmaken.

 • Je kunt alles (behalve coils gevuld met katoen en de batterij) rustig laten weken in een bakje met warm water, of het simpel afspoelen onder de kraan. Laat de onderdelen daarna goed drogen en zet alles weer in elkaar. 

 • Bij modellen met losse coils/gloeispiralen adviseren wij met beleid om te gaan met deze onderdelen. De wicks zijn fragiel en raken gemakkelijk beschadigd als je er niet voorzichtig mee omgaat. Coils gevuld met katoen mogen niet in contact komen met water. 

 • Let op bij het onderhoud dat je geen afdichtringen verliest waardoor je met een lekkend product komt te zitten. Sommige afdichtringen zijn zeer klein! Neem dan ook de tijd als je voor de eerste keer het product gaat onderhouden.

 • Een elektrische sigaret werkt op batterijen. De elektrische sigaret verdampt vloeistof waarbij condensvorming ontstaat. Het is daarom belangrijk dat je met regelmaat de contactpunten op de batterijen en lader schoonmaakt om storingen te voorkomen.

 

Heb je na het lezen van het bovenstaande nog vragen of bent je al wat meer ervaren en heb je zelf een goede tip of aanvulling?

Laat het ons weten via [email protected]

🍪 Cookie instellingen
Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden.