Webshop Keurmerk
Klantbeoordelingen

Aad zegt: "Uit gebreid assortiment "

Gemiddeld een 9.3 uit 41795 klantbeoordelingen! Bekijk alles
Menu
Service &
account
Meer weten? Klik hier! NOG GEEN 18? NIET ROKEN - NIET DRINKEN
Whatsapp

sub ohm wat is dat?

Sub-ohm

Sub Ohmen, een term die je ongetwijfeld veel voorbij heeft zien komen via diverse media, zoals Youtube, verschillende forums etc. Veel elektronische sigaretten geven aan dat het om een Sub Ohm apparaat gaat en het is een manier van dampen geworden die bij veel mensen de aandacht heeft getrokken. Maar wat houdt Sub Ohmen nu precies in? In dit artikel gaan we uitleggen wat Sub Ohmen precies is en wat het allemaal met zich meebrengt.


 

Voor je verder leest...

In dit artikel behandelen we het sub Ohmen dampen. Houdt er rekening mee dat je enige punten in acht zult moeten nemen.

  • Gebruik een sub Ohm clearomizer altijd op een mod die de gebruikte weerstanden kan afvuren.
  • Gebruik een sub Ohm clearomizer niet op een eGo batterij.
  • Indien de mod gebruik maakt van vervangbare batterijen, gebruik altijd high drain batterijen.
  • Indien je een mechanische mod gebruikt, meet regelmatig de batterij door en weet zeker dat de verdamper geen kortsluiting veroorzaakt.
  • Indien men wil gaan sub Ohmen met een RDA, meet altijd de weerstand van de build voor gebruik.
  • Sub Ohm coils zijn vaak groter en nemen meer liquid op. Een hoger VG gehalte is te adviseren.
  • Sub Ohm coils hebben door hun lage weerstand een kortere levensduur.
  • Sub-ohmen gaat hand in hand met batterijveiligheid. Lees daarom ons artikel over batterijveiligheid eens door.
  • Drink genoeg water als je veel dampt! De bestanddelen in e-liquid hebben een dehydraterende werking.


Een weerstand lager dan één OhmEen weerstand lager dan één Ohm
Sub Ohm betekent letterlijk een weerstand lager dan één Ohm. Zoals wellicht al bekend, heeft iedere coil een bepaalde weerstand. Zodra deze weerstand zich onder de 1,0 Ohm bevindt, kunnen we spreken van sub Ohmen. Met lagere weerstand coils zul je veel meer damp creëren dan de hogere weerstand coils en dat is in principe ook de bedoeling van het sub Ohmen: grote wolken blazen.
 

Liquid Liquid
Naast het hele grote wolken blazen, ga je ook merken dat de nicotine opname veel sneller is. Veel mensen die sub Ohmen gebruiken daarom een laag nicotine gehalte, of zelfs helemaal geen nicotine als de weerstand heel laag is. Klanten die willen gaan sub Ohmen, geven wij ook altijd het advies om maximaal 6 mg nicotine te gebruiken. Door de lagere weerstand coils zal er veel meer liquid verdampen en neemt het liquid verbruik erg toe. Houdt er rekening mee dat sub Ohm tanks redelijk snel leeg kunnen zijn. Neem dus altijd een flesje liquid mee op zak. Naast de bovengenoemde punten kan de verhouding PG/VG van de liquid ook het verschil maken. VG zorgt voor de dampproductie. Hoe hoger het VG gehalte is, des te groter en dikker de wolken zullen zijn.


Grotere luchttoevoer Grotere luchttoevoer
Veel atomizers die gemaakt zijn om mee te sub Ohmen hebben vaak een grote luchttoevoer en dampen hierdoor heel luchtig. Ze kunnen zelfs zo luchtig afgesteld worden, dat je er bijna doorheen kan ademen. Die luchtigheid is nodig om een aantal redenen. De damp kan namelijk erg warm worden. De grote luchttoevoer zorgt er voor een groot gedeelte voor dat de damp weer afgekoeld wordt. Daarnaast zal door de grote hoeveelheid lucht die wordt toegevoegd aan de verdamping ook grotere wolken ontstaan. Zoals eerder gezegd is de weerstand laag en zal hierdoor heel veel vloeistof tegelijk verdampen. Deze ontstane damp moet allemaal geïnhaleerd worden en de enige manier waarmee dit mogelijk is, is door de grote luchttoevoer.


Ademtechniek Ademtechniek
Sub Ohmen vergt ook een andere ademtechniek. Veel mensen inhaleren de damp naar hun mond, houden de damp even in hun mond en inhaleren het vervolgens door naar hun longen. Deze manier van inhaleren wordt “mouth to lung” genoemd. Deze manier van dampen is ideaal voor atomizers met een kleine luchttoevoer en hoge weerstand coils van rond de 1.0 Ohm of hoger. Doordat sub Ohm atomizers heel luchtig zijn, zal de damp direct door naar de longen geïnhaleerd moeten worden en is mouth to lung inhaleren bijna onmogelijk geworden. Deze manier van inhaleren wordt “direct lung” genoemd. Door deze manier van inhaleren zal alle ontstane damp geïnhaleerd kunnen worden. Daarnaast zal men door deze manier van inhaleren ook veel grotere wolken kunnen blazen. Het is dus een hele andere manier van inhaleren en zal in het begin even wennen zijn.


Welk wattage heb ik nodig? Welk wattage heb ik nodig?
De weerstand van de coil is laag en daarvoor is er ook meer vermogen nodig, dit om voldoende damp te krijgen. Uiteraard is het heel persoonlijk hoeveel vermogen gewenst is. Om een voorbeeld te geven: een 0,5 Ohm coil dampt men gemiddeld tussen de 20 en 30 watt. Lagere weerstand coils kunnen op een nog hoger vermogen gedampt worden.


De weerstand van TC coils. De weerstand van TC coils.
Naast de sub Ohm coils zijn er ook TC coils (coils die met temperatuur controle gebruikt worden), die vervaardigd zijn met Ni200 draad, stainless steel of Titanium draad. Deze coils hebben standaard ook een lage weerstand, maar dit komt door de legering van het draad zelf. Theoretisch gezien ben je aan het sub Ohmen, maar verwar dit niet met het sub Ohmen met kanthal coils.


Waarom gaan sub-ohmen? Waarom gaan sub-ohmen?
Een andere ademtechniek, een hoger liquid verbruik en een kortere batterijduur… waarom doet men aan sub Ohmen? De redenen om te gaan sub Ohmen kunnen verschillen, maar de voornaamste redenen zijn, dat de smaak van de liquid weer heel anders kan zijn en de damp is warmer (wat veel sub Ohmers fijn vinden).

 

Wil je meer informatie, over de verschillende ademhalingstechnieken. Bekijk dan ook eens onze Zwoofs Vertelt "Mouth to Lung of Direct Lung?" pagina. 

🍪 Cookie instellingen
Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden.