Webshop Keurmerk
Klantbeoordelingen

Regina zegt: "Fantastisch"

Gemiddeld een 9.3 uit 37874 klantbeoordelingen! Bekijk alles
Menu
Service &
account
Meer weten? Klik hier! NOG GEEN 18? NIET ROKEN - NIET DRINKEN
Whatsapp

Nicotine pouches, snus en nicopods bij Zwoofs

 

Over Snus, Nicotine Pouches en Nicopods.


Snus (uitgesproken als “snuus”) is oorspronkelijk een vorm van tabak in vochtige poedervorm, gemaakt van gestoomde tabak. Deze vorm van tabak is vermalen en vermengd met zout, natriumcarbonaat en aroma’s. Sinds 1992 mag deze vorm van snus in Nederland niet meer verkocht worden.

In 2021 is er echter een nieuwe vorm van snus in opkomst. Deze nieuwe vorm van snus wordt ook wel nicotine pouches (nicotine zakjes) of nicopods genoemd. Het heeft deze naam gekregen omdat, zoals de naam al doet vermoeden, het zakjes nicotine zijn. In deze vorm van snus wordt er geen gebruik van tabak gemaakt, maar van nicotine en smaakstoffen.

Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om te stoppen met roken en hun nicotineverslaving af te bouwen. Deze nicotine pouches zijn daarom, net als de e-sigaret, een alternatief voor het roken en het gebruik van traditionele tabak. 

Het gebruiken van snus zal voor veel mensen een nieuwe ervaring zijn. Ook wordt het op een andere manier gebruikt als een reguliere sigaret of de elektrische sigaret. Waar bij de sigaret verbranding plaats vindt en bij de e sigaret verdamping, hoef je om snus te gebruiken het alleen maar in je mond, achter je lip te plaatsen. Wanneer je het in de mond geplaatst hebt, wordt de nicotine via het speeksel en de kleinere bloedvaatjes in je mond opgenomen in het bloed.

De opname van nicotine in het bloed gaat met snus langzamer dan een sigaret of elektrische sigaret. Daar tegenover staat dat snus een langer werkend effect zal geven omdat de opname van nicotine verspreidt is over een langere periode. Bij een sigaret merk je direct de opname van nicotine. Het resultaat hiervan is dat de nicotine ook sneller is ‘uitgewerkt’. Hoe sneller de nicotine je lever bereikt, des te sneller de lever de nicotine ook weer heeft afgebroken. Hoe snel dit gaat is afhankelijk van gewicht, je nicotine tolerantie en hoe vaak je nicotine gebruikt.

Één van de bekendere effecten van snus (nicotine pouch), is dat na het plaatsen van een nicotine pouch je een lichte tinteling of branderig gevoel ervaart op het tandvlees. Hoe sterk je dit effect zult ervaren hangt af van het nicotinegehalte van de nicotine pouch, smaak en de samenstelling van de pouches.

 

Wil je meer weten over Nicotine Pouches? 

Persoonlijk advies over welke nicotine pouches het beste bij jou past? Neem gerust contact met ons op. Op basis van jouw voorkeuren, geven wij graag advies over de mogelijkheden. Wij zijn bereikbaar per e-mailtelefoon of de Zwoofs Chat.

Let op:
Nicotine is een zeer verslavende stof. Het gebruik ervan wordt afgeraden voor niet-rokers. Nicotinehoudende producten zijn niet geschikt voor personen onder de 18 jaar, niet-rokers, zwangere of borstvoedende vrouwen, personen met een allergie voor nicotinehoudende producten of personen met hart- en/of vaatziekten. Nicotinehoudende pouches zijn een alternatief voor het roken van tabak.

🍪 Cookie instellingen
Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden.
Belgische klant?

In verband met de Nederlandse wetgeving kunt u vanaf 1 juli 2019 bestellen op Zwoofs.be!

Klik op een van onderstaande vlaggen om de Zwoofs webwinkel van uw keuze te bezoeken.