Webshop Keurmerk
Klantbeoordelingen

Mischa zegt: "Prima"

Gemiddeld een 9.3 uit 41252 klantbeoordelingen! Bekijk alles
Menu
Service &
account
Meer weten? Klik hier! NOG GEEN 18? NIET ROKEN - NIET DRINKEN
Whatsapp

over e-liquid en ingrediënten, PG/VG en clearomizers

Smaakt een elektrische sigaret hetzelfde als een gewone sigaret?

We merken dat veel beginnende dampers, en mensen die nieuwsgierig zijn naar dampen, vaak op zoek zijn naar een e-liquid die smaakt naar echte tabak. In dit artikel gaan we je de verschillen tussen tabak en e-liquid uitleggen. 


 De beginnende damper is in zijn of haar ‘start periode’ meestal op zoek naar de oude en vertrouwde smaak van tabak. We krijgen dan ook regelmatig de vragen: 

  • “Is er een e liquid met de smaak Marlboro?”

  • “Ik rook al tien jaar Camel sigaretten. Hebben jullie iets wat hier op lijkt?”

  • “Een liquid met de smaak van Drum shag, hebben jullie dat?”

  • “Is er een e-liquid die naar Van Nelle shag smaakt?”

Op al deze vragen hebben we eigenlijk altijd hetzelfde antwoord: Nee. :)


Komen PG en VG vaker voor? Waar bestaat e-liquid uit? 

Om beter te begrijpen waarom de exacte smaak van tabak lastig na te maken is, zullen we je eerst uitleggen waar e-liquid van gemaakt is. De meeste e-liquids binnen ons assortiment bestaan uit vier ingrediënten: Propylene glycol (PG) en/of Organische Glycerne (VG) basis, nicotine (optioneel), (soms) gedestilleerd water (om de vloeistof te verdunnen) en aroma. De basis vloeistoffen PG en VG houden de nicotine en het aroma vast in een suspensie. De elektrische sigaret kan hierdoor damp generen. Een suspensie is een vloeistof met onoplosbare deeltjes. 

Propylene Glycol (PG) e-liquid:

PG is van deze twee stoffen het dunst, vergelijkbaar met water. PG e-liquid zal makkelijker worden opgenomen in de coil en zal deze ook minder snel verstoppen. Deze stof is geurloos en smaakloos en zal de smaak van het aroma niet beïnvloeden. 

Vegtable Glycerin (VG) e-liquid:

De stof VG is vergeleken met PG een dikkere substantie. Van zichzelf is VG wat zoeter. Om de smaak beter tot zijn recht te laten komen is er aan e-liquids met een hoger VG-gehalte meer aroma toegevoegd.

Wil je meer lezen over de ingrediënten van e-liquids? Klik hier voor het Zwoofs Vertelt artikel “E-Liquid ingrediënten en PG/VG


Mengverhoudingen Aroma.

De smaak van e-liquids wordt bepaald door het aroma. Deze aroma’s worden veelal gemaakt van smaakstoffen uit de voedingsindustrie. Dit zorgt er voor dat deze relatief goed lijken op de smaak van de bron waaruit het gewonnen wordt. Met het dampen van bijvoorbeeld fruit smaken zul je merken dat de smaken meer overeen zullen komen realistischer zijn dan de tabak smaken. Waar de aroma’s van fruitsmaken zijn gemaakt met ingrediënten die een fruitsmaak nauwkeurig benaderen, is dit bij de meeste tabak smaken niet het geval. Veel fabrikanten van tabak e-liquids kiezen voor een door hun samengestelde combinatie van aroma’s die niet gewonnen zijn uit tabaksbladeren. Deze e-liquids hebben vaak een zoete, noot-achtige ondertoon vergeleken met reguliere tabak.

Het kan echter ook anders. Het merk Black Note bijvoorbeeld, kiest er echter wel voor om de aroma’s voor de tabakssmaken uit tabaksbladeren te halen. Door een speciaal proces worden de smaakstoffen op een natuurlijke wijze onttrokken uit de tabaksbladeren. Door deze manier van produceren bevatten de Black Note liquids een echt tabaksextract, zonder kunstmatige smaakstoffen, zoetstoffen of andere toevoegingen.


Kan elke vloeistof in elke tank? Verdampen, niet verbranden.

De andere reden is de verbranding. Een sigaret of shag zul je aansteken met een aansteker. Hierdoor wordt de tabak verbrand. Bij de verbranding van tabak wordt een temperatuur van bijna 900 graden bereikt. Deze hoge temperatuur heeft een belangrijke invloed op de smaak van tabak. Bij het gebruik van e-liquid in een e sigaret vindt verdamping plaats door middel van de coil. Tijdens de verdamping wordt een veel lagere temperatuur bereikt. Dit zorgt voor een andere smaakbeleving. Er wordt namelijk niets verbrand!

De verschillen tussen tabak en e-liquids.

Tabak E-Liquids
Hoge temperatuur Lage temperatuur
Verbranding Verdamping
Tabak Aroma’s
Exacte ingrediënten onbekend      Ingrediëntenlijst op verpakking
Rokerige, vurige smaak Lichte, transparante smaak

 

Al deze verschillen zorgen ervoor dat de smaak van tabak e-liquid in de buurt komt van reguliere tabak, maar dat het nooit exact hetzelfde zal smaken. Ook is het belangrijk om te weten dat smaak voor iedereen verschillend is. Waar de één zal zeggen; “Dit lijkt op tabak”, kun je zelf juist precies het tegenovergestelde ervaren. Al zoekende zal je uiteindelijk de liquid vinden die het beste bij jouw smaak past. 


Vind je het fijn om hulp te krijgen in jouw zoektocht? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice voor persoonlijk advies!


🍪 Cookie instellingen
Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden.