Webshop Keurmerk
Klantbeoordelingen

Skl Sijstermans zegt: "Snelle levering "

Gemiddeld een 9.3 uit 41834 klantbeoordelingen! Bekijk alles
Menu
Service &
account
Meer weten? Klik hier! NOG GEEN 18? NIET ROKEN - NIET DRINKEN
Whatsapp

pod systeem

POD Systemen: de volgende stap in de evolutie?

Ultra portable systems, ofwel POD systemen, is een naam die je ongetwijfeld al eens voorbij hebt zien komen. Ze zijn een natuurlijke evolutie van de traditionele e-sigaret, zoals we die gewend zijn. Wat zit er in e-liquid?  Wat is een POD Systeem?

Een POD is eigenlijk een alles in één cartridge. Zo zijn het mondstuk, de coil en het vloeistof reservoir één geheel. De POD wordt na het vullen (en nadat de e-liquid goed is ingetrokken) in de batterijhouder geschoven of geklikt. De werking is nog wel hetzelfde; er wordt damp geproduceerd die je kunt inhaleren. Het grote verschil zit hem in het formaat en gebruik.

De POD systemen zijn over het algemeen kleiner en handzamer. Dit is ook te zien aan de batterijcapaciteit en inhoud van de PODs. De meeste POD systemen beschikken over een batterijcapaciteit van 400 mAh, iets minder capaciteit dan bijvoorbeeld een ‘pen style’ e-sigaret, maar meer capaciteit dan een ‘cigalike’ e-sigaret. De inhoud van een POD kan variëren van 1 tot 2 milliliter.

 

tot slot  Verschillende soorten POD Systemen.

Qua ontwerp en type is er onderling veel variatie. Zo heb je onder andere POD systemen die doen denken aan een USB stick. Ook zijn er mini boxjes of systemen in de vorm van waterdruppels.

Naast de uiterlijke kenmerken zijn er systemen die gebruik maken van een traditionele vuurknop of automatisch vuurmechanisme. Een POD systeem met een automatisch vuurmechanisme wordt geactiveerd op het moment dat je inhaleert. Bij een POD systeem met een traditionele vuurknop moet er op het knopje gedrukt worden om te vuren.

 

gesloten of open pod systemen  Gesloten of open PODs

Gesloten PODs

Gesloten PODs kun je niet navullen, deze PODs zijn voorgevuld met e-liquid. Hierbij kun je kiezen uit diverse smaken en nicotinegehaltes. Zodra de POD leeg is kun je deze vervangen door een nieuwe, voorgevulde POD. Een voordeel hiervan is het gemak; je plaatst simpelweg een nieuwe POD en kunt weer dampen. Een eventueel nadeel kan zijn dat de keuze qua smaken beperkter is.

Open PODS

Open PODS kun je wel navullen. Deze PODs worden leeg geleverd. Hierin kan je dus wel een e-liquid naar keuze plaatsen. Door de hogere weerstand van de coils in de PODs, zijn deze geschikt om e-liquids te gebruiken met een maximaal VG gehalte van 50%. E-liquids met een hoog VG percentage (dus hoger dan 50%) zijn in het algemeen meer geschikt voor sub-ohm sets. Een bijkomend voordeel is dat je hierdoor veel keuze hebt uit smaken. 


pod   Verwisselbare coils of vaste coils 

Er zijn ook POD systemen waar zowel de POD als de coil los van elkaar van vervangen kunnen worden. Een versleten coil kan dus simpelweg vervangen worden voor een nieuwe coil. De POD hoef je pas te vervangen als deze beschadigd of versleten is. Een voordeel kan zijn dat je gebruik kunt maken van verschillende weerstanden coils.

PODs met vaste coils maken gebruik van een interne coil. De coil kan niet verwijderd of verwisseld worden. Als de coil versleten is dient de gehele POD vervangen te worden. Een voordeel is dat deze systemen compacter en nog eenvoudiger in het gebruik zijn. Een ander voordeel is de hygiëne, zodra je de POD vervangt heb je direct een nieuw mondstuk.nicotine salt  Is het mogelijk om Nic Salts te gebruiken in POD systemen?

POD systemen worden veel gebruikt in combinatie met Nic Salt vloeistoffen, maar het is natuurlijk niet verplicht om Nic Salt e-liquids in een POD systeem te gebruiken.

Waarom wordt deze combinatie dan veel gebruikt? Nic Salt e-liquids hebben als eigenschap dat de nicotine erg snel wordt opgenomen. Nic Salt e-liquids kunnen het best in POD systemen gedampt worden vanwege de lage voltages en hoge weerstanden. Nic salt e-liquids kun je ook in reguliere mouth to lung verdampers gebruiken. Let wel op dat de verdamper gebruik maakt van een hoge weerstand coil.

Voor meer informatie over Nicotine Salts zou je het volgende artikel eens kunnen doornemen: https://www.zwoofs.nl/nic-salt-nicotine-salts

 

pat een pod systeem bij mijn gebruik=  Past een POD systeem bij mij?

Hieronder bespreken wij enkele voor- en nadelen van POD systemen tegenover ‘traditionele’ e-sigaretten. Onder ‘traditionele’ e-sigaretten verstaan wij onder andere Box Mod Kits, Pen Styles of All-In-One (AIO) elektrische sigaretten.


voordelen van een pod systeem  Voordelen

  • Compact: POD systemen zijn een stuk kleiner dan de meeste elektrische sigaretten.
  • Gemak: geen ingewikkelde instellingen! De POD systemen zijn gemakkelijk in gebruik. 
  • Discreet: POD systemen vuren op een lager voltage dan andere e-sigaretten en geven hierdoor minder damp.

nadelen van een pod systeem  Nadelen

  • Kleinere batterijcapaciteit, door het kleine formaat hebben de meeste POD systemen een kleinere batterijcapaciteit.
  • Niet enorm veel damp, POD systemen geven over het algemeen minder damp.Wil je gemakkelijk aan de slag? Hier kun je alle POD systemen terugvinden.Let op: 
Nicotine is een zeer verslavende stof. Het gebruik ervan wordt afgeraden voor niet-rokers. 

Nicotinehoudende producten zijn niet geschikt voor personen onder de 18 jaar, niet-rokers, zwangere of borstvoedende vrouwen, personen met een allergie voor nicotinehoudende producten of personen met hart- en/of vaatziekten. Nicotinehoudende elektrische sigaretten zijn een alternatief voor het roken van tabak. 

🍪 Cookie instellingen
Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden.