Webshop Keurmerk
Klantbeoordelingen

Tarek zegt: "Goed en makkelijk "

Gemiddeld een 9.3 uit 41834 klantbeoordelingen! Bekijk alles
Menu
Service &
account
Meer weten? Klik hier! NOG GEEN 18? NIET ROKEN - NIET DRINKEN
Whatsapp

onderhoud aan mijn elektrische sigaret

Onderhoud van de elektrische sigaret.

Misschien sta je er niet altijd bij stil maar een elektrische sigaret heeft een beetje onderhoud nodig. Je bent er veel mee bezig, je dampt ermee en hij zit in je tas of zak. Hierdoor is het verstandig om deze regelmatig schoon te maken. Maar welke onderdelen mag je nu schoonmaken en hoe doe je dit? Dat gaan wij uitleggen, we gaan alle onderdelen langs!


 

drip tip  De verdamper (clearomizer).

Je clearomizer heeft een aantal onderdelen, namelijk het mondstuk (driptip), de topcap (bovenkant), het reservoir/glaasje, de base (onderkant) en natuurlijk de coil.

Bij sommige clearomizers, zoals de Justfog C14 of de Eleaf GS Air 2, bestaan het reservoir/glaasje , de topcap (bovenkant) en de base (onderkant) uit één stuk.

  • Driptip (Mondstuk): deze kun je bij bijna alle elektrische sigaretten lostrekken van de topcap (bovenkant). Het mondstuk kun je afspoelen onder de warme kraan of in een bakje warm water laten weken.
  • De topcap (bovenkant), bij de meeste elektrische sigaretten kun je deze losdraaien. Ook dit onderdeel kun je afspoelen onder de warme kraan of in een bakje met warm water laten weken.
  • Het resevoir/glaasjewees hier heel erg voorzichtig mee! Deze zijn erg kwetsbaar. Je kunt ze afspoelen onder de warme kraan of voorzichtig laten weken in warm water.
  • De base (onderkant), in dit onderdeel zit bij de meeste elektrische sigaretten de coil bevestigd. Haal deze eerst uit de base voordat je gaat schoonmaken. Ook de base kun je laten weken in warm water of afspoelen met warm water.
  • De coil, dit is een hele belangrijke. De coil is namelijk opgebouwd met organisch katoen en mag hierdoor niet in contact komen met water. Een coil kun je niet schoonmaken.

Let op bij het onderhoud dat je geen afdichtringen verliest. Als er een afdichtring (o-ring) ontbreekt kan dit tot lekkages leiden. Sommige afdichtringen (o-ringen) zijn zeer klein, neem dan ook de tijd als je voor de eerste keer het product gaat onderhouden. Laat na het schoonmaken de onderdelen goed drogen, of droog deze goed af, voordat je alles weer in elkaar zet.


zeep  Mag je zeep gebruiken voor het schoonmaken?

Je kunt rustig een druppeltje afwasmiddel gebruiken als de onderdelen erg vies zijn. Let wel op: een klein druppeltje is genoeg! Spoel hierna alles goed na met warm water.

 

batterij   De batterij (mods, pennen).

Maak je batterij nooit schoon met water, de mods en penmodel batterijen zitten vol met elektronica en zijn niet waterdicht.

De elektrische sigaret verdampt vloeistof waarbij condensvorming ontstaat. Het is daarom belangrijk dat je met regelmaat de contactpunten op de batterijen en lader schoonmaakt om storingen te voorkomen. De mod of pen zelf kun je met een droge doek oppoetsen. Er zijn ook speciale doekjes verkrijgbaar om je mod of pen weer glanzend te krijgen bijvoorbeeld de Coil Master Polishing Cloth

 

hoevaak  Hoe vaak moet ik mijn elektrische sigaret schoonmaken?

Probeer het mondstuk dagelijks schoon te maken, dit is het onderdeel wat je in je mond steekt. Wel zo fijn als deze goed schoon is toch? :) De verdamper en de overige onderdelen kun je schoonmaken op het moment dat je bijvoorbeeld de coil vervangt. Er is geen vaste regel wat betreft het schoonmaken, maar probeer dit wel regelmatig te doen.

 

coil smaak  Moet ik mijn elektrische sigaret schoonmaken als ik een andere smaak ga dampen?

Iedere keer dat je een ander smaakje gaat dampen hoef je niet perse alles schoon te maken. Je kunt bijvoorbeeld wel de verdamper leegmaken en even omspoelen (niet de coil in contact laten komen met water!). Maak hierna de verdamper goed droog voordat je de andere smaak erin doet.

De coil kan niet schoongemaakt worden, hier blijft de smaak het meeste in hangen. Als je van smaak wisselt zul je merken dat je de 'oude' smaak nog een aantal inhalaties proeft, dit omdat de 'oude' smaak nog in het katoen van de coil zit. Eventjes doordampen, dan proef je het nieuwe smaakje snel.

 

hoe vaak  Wanneer moet de coil verwisseld worden?

Er is helaas geen vaste tijd of aantal milliliters e-liquid verbonden aan hoe lang een coil meegaat, dit omdat het heel erg afhankelijk is van hoeveel er gedampt wordt, op welke wattages en met welke e-liquids.

Je merkt gelukkig snel wanneer de coil aan vervanging toe is. Aan de volgende punten kun je herkennen dat het tijd is voor een nieuwe coil.

  • De smaak is niet meer lekker, deze kan scherp overkomen.
  • De trek wordt strakker.
  • De dampproductie wordt minder.
  • Je ruikt en proeft een verbrande smaak.

Als de coil verbrand smaakt is deze helemaal op en is het direct tijd voor een nieuwe coil. Wil je meer informatie over de werking van coils, dan zou je ook eens onze Zwoofs vertelt " Wat doen Coils?" kunnen bekijken.

🍪 Cookie instellingen
Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden.