Webshop Keurmerk
Klantbeoordelingen

Annelies zegt: "snelle reactie naar mail. Dankjewel!"

Gemiddeld een 9.3 uit 34665 klantbeoordelingen! Bekijk alles
Menu
Service &
account

Zwoofs ziet er nu anders uit dan je gewend bent. Vanaf 1 januari 2021 mogen wij namelijk geen productafbeeldingen meer tonen. Klik hier voor meer informatie. 

Meer weten? Klik hier! NOG GEEN 18? NIET ROKEN - NIET DRINKEN
Whatsapp

Nieuws over elektrisch roken

Artsen hekelen misleidend onderzoek e-sigaret

23 Januari 2015

Leiden, 23 januari 2015 - Deskundigen: Gebruik elektronische sigaret leidt juist tot minder kans op kanker.

LEIDEN - Artsen en gezondheidsdeskundigen uit de hele wereld hekelen de conclusies van het onderzoek van de Universiteit van Portland naar de e-sigaret, die deze week werden gepubliceerd in de New England Journal of Medicine en door diverse media zijn overgenomen. In plaats van vijftien keer kankerverwekkender is de e-sigaret juist minder kankerverwekkend dan een gewone sigaret, stellen ze.

Door een e-sigaret te oververhitten - wat in het dagelijks gebruik nooit voorkomt - vonden de onderzoekers stoffen die op de aanwezigheid het kankerverwekkende formaldehyde kunnen duiden. Volgens deskundigen is dit hetzelfde als een kip verbranden tot er kankerverwekkende stoffen in de korst zitten en dan zeggen dat een kip kankerverwekkend is. Dat terwijl uit diverse andere onderzoeken blijkt dat de e-sigaret 95 procent minder schadelijk is dan een gewone sigaret en door artsen wordt aanbevolen in de strijd tegen longkanker. Zelfs KWF Kankerbestrijding liet als reactie weten dat uit andere onderzoeken blijkt dat de e-sigaret minder schadelijk is dan een gewone sigaret. Overigens stelt ook het Portlandse onderzoek dat er bij normaal gebruik geen gevaarlijk formaldehyde vrijkomt.

Cardioloog Dr. Farsalinos, verbonden aan Onnassis Cardiac Surgery Centre en het Leuvense Medical Imaging Research Center stelt dat er een significant verschil is tussen een laboratoriummeting en de daadwerkelijke blootstelling. ,,Het verhaal in de New England Journal of Medicine staat gelijk aan het ontdekken van kankerverwekkende stoffen in een verbrand stuk braadvlees. Natuurlijk zijn de bevindingen waar, maar niemand zal ooit blootgesteld worden aan de gevonden waardes omdat geen zinnig mens daadwerkelijk overgaat tot het opeten van verbrand vlees." Daarnaast concludeert Farsalinos dat de onderzoekers geen kankerverwekkende formaldehyde, maar formaldehydehemiacetalen aantroffen. Die stof is niet kankerverwekkend.

Op de onlangs gehouden E-cigarette Summit in Londen concludeerden vooraanstaande onderzoekers dat de e-sigaret zeker 95 procent minder schadelijk is dan de klassieke sigaret. Ook Marleen Finoulst, coördinator Gezondheid en Wetenschap voor het Belgisch Centrum voor Evidence-Based Medicine (Cebam), bevestigt dat de berichtgeving over de e-sigaret een storm in een glas water is. ,,Het wordt enorm opgeblazen. Een gewone sigaret is in veel gevallen tot honderd keer meer kankerverwekkend dan een e-sigaret," stelt zij.

In de VS hebben de American Vaping Organisation en de anti-rookorganisatie Smokefree uit Pennsylviania afstand genomen van het onderzoek, dat volgens hen op een fout experiment is gebaseerd. De Nederlandse Stichting Actiecomité voor Dampers (Acvoda) heeft het onderzoek uit Portland uitgebreid bestudeerd en concludeert dat er onder normale omstandigheden geen formaldehyde is gevonden in de e-sigaret. Alleen bij het opschroeven van het voltage van de accu - een onrealistische testmethode - , werd de stof aangetroffen. ,,Geen enkele gebruiker zal echter dergelijke, hete dampen willen inademen," aldus de Acvoda.

De brancheorganisatie Elektronische Sigaretten Bond Nederland (Esigbond) spreekt haar bezorgdheid uit over de media-aandacht voor dit soort ongefundeerde onderzoeken. ,,Die zorgt ervoor dat rokers de overstap naar de aanzienlijk minder schadelijke e-sigaret niet meer durven maken," aldus Wouter van Maaren van de Esigbond.

Dit is een origineel bericht van Elektronische Sigaretten Bond Nederland

Zie bronnenlijst in bijlage op www.perssupport.nl

Sub Ohmen met de Aspire Atlantis

1 December 2014

Schiedam, 1 December 2014 - Jawel, de nieuwste producten van Aspire zijn gearriveerd. De Aspire Atlantis Clearomizer, De Aspire CF SUB Ohm Battery en de Aspire CF MOD Battery!!!

Met deze nieuwe producten kunt u sub Ohmen, maar wat betekent de term Sub Ohm nu precies? Sub Ohm betekent letterlijk onder de 1 Ohm. De Aspire Atlantis Clearomizers maakt gebruik van coils van 0,5 Ohm, dus valt daarmee in de Sub Ohm categorie.

Als u gaat sub Ohmen, dan zult u merken dat de dampwolken die u uitblaast groter zijn, de belangrijkste eigenschap van sub Ohmen: indrukwekkende wolken blazen waar je u tegen zegt. Ook heeft u meer luchttoevoer nodig. Vandaar dat de luchtgaten van de Aspire Atlantis Clearomizer zo groot zijn. U zult ook merken dat de keelhit harder is. Mensen die Sub Ohmen zullen vaak het nicotine gehalte in hun liquids verminderen, of zelfs helemaal geen nicotine meer gebruiken. Hoeveel nicotine u moet gebruiken is geheel afhankelijk van u zelf, maar houdt u er rekening mee dat de keelhit sterker zal zijn dan u gewend bent.

Om veilig te kunnen Sub Ohmen, heeft Aspire aan een mooie oplossing gewerkt. Voor hen die willen Sub Ohmen heeft Aspire de Aspire SUB Ohm Battery en Aspire CF Mod uitgebracht en zo wordt Sub Ohmen voor iedereen toegankelijk. Deze mods kunnen werken met coils die een lage weerstand aan kunnen. De Aspire CF SUB Ohm Battery en Aspire CF Mod heeft alle veiligheidsaspecten ingebouwd die u bij een normale eGo batterij ook verwacht. U hoeft enkel en alleen de batterij aan te zetten, de Aspire Atlantis clearomizer te vullen en op de batterij te schroeven en u bent klaar om te Sub Ohmen!

Mocht u de Aspire CF Mod willen aanschaffen of heeft u deze al aangeschaft, dan is het aan te raden om de eFest IMR Purple 18650 2500 mAh 35A Flattop batterij te gebruiken. Deze batterij heeft een ontladingscapaciteit welke geschikt is voor het Sub Ohmen.

N.B. De Aspire Atlantis Clearomizer kan alleen op bovenstaande batterijen worden gebruikt, of op mods die Sub Ohm aan kunnen. Gebruik de Aspire Atlantis Clearomizer niet i.c.m. een standaard eGo batterij, Vision Spinner etc. Bij twijfel, neemt u a.u.b. contact met ons op.

Publicatie AMvB, wat betekend dit voor U?

1 December 2014

Schiedam, 1 December 2014 – Afgelopen Vrijdag 28 November 2014 is in het Nederlands staatsblad het “Tijdelijk warenwetbesluit elektronische sigaret” gepubliceerd. In dit besluit zijn de nieuwe regels met betrekking tot de elektronische sigaret aangekondigd. In de andere nieuwsberichten op onze “Nieuws” pagina kunt u het originele bericht hierover terugvinden en tevens vindt u daar de reactie van zowel de brancheorganisatie Esigbond en van ACVODA, het Actiecomité voor dampers.

Gevolgen van het warenwetbesluit voor U?

De gevolgen van de regelgeving, welke in werking treed op 1 Februari 2015, blijven voor klanten van Zwoofs enigszins beperkt. Dit is mede door het vroeg anticiperen op eerdere statements vanuit de regering. Hieronder volgt een opsomming van de producten welke niet meer verkrijgbaar zullen zijn na 1 Februari 2015, alle andere producten blijven gewoon beschikbaar en zullen niet veranderen in prijs of beschikbaarheid.

Producten welke niet meer in Nederland verkrijgbaar zijn na 1 Februari 2015.

  • E-liquid verpakkingen met een inhoud groter dan 10ml
  • E-Liquid met een nicotinegehalte hoger dan 20mg per ml.
  • Verdampers/Elektrische sigaretten met een inhoud groter dan 2ml

U leest het al, ondanks dat sommige producten niet meer verkrijgbaar zullen zijn, veranderd er vrijwel niets aan het grootste deel van ons assortiment. Wel kunt u nog meer verplichte waarschuwingen tegenkomen op de verkrijgbare producten. Aan de inhoud ervan veranderd er echter niets.

Mocht u naar aanleiding van de berichten nog vragen hebben dan beantwoorden wij deze graag via [email protected]

Reactie ACVODA op het "Tijdelijk warenwetbesluit elektronische sigaret"

1 December 2014

ACVODA, het actiecomité voor dampers, die zich al enige tijd inzet voor de belangen van de Nederlandse damper is naar buiten getreden met een reactie op het tijdelijk warenwetbesluit.

U kunt de reactie hier onder lezen. (link naar originele bericht)

Vandaag heeft staatssecretaris Van Rijn de nieuwe Algemene Maatregel van Bestuur "Tijdelijk warenwetbesluit elektronische sigaret" gepubliceerd.
Vanzelfsprekend zijn we verheugd te zien dat er eindelijk regelgeving komt ten aanzien van etikettering en kwaliteit, echter is er een hoop aan te merken op hoe de staatssecretaris de e-sigaret gaat reguleren.

Deze AMvB blijkt juist niet dat te reguleren waarover in de Tweede Kamer vragen gesteld zijn: zorgen omtrent het gebruik door jongeren & de shisha-pen.
Waar de Raad van State in zijn commentaar op de AMvB benadrukt dat de e-sigaret ook een zeer positief potentieel heeft in het kader van Harm Reduction (schadebeperking), zwijgt de staatssecretaris hier in de AMvB in alle toonaarden over, en verbiedt hij zelfs expliciet om dit potentieel te benoemen in reclame-uitingen.
De strikte technische bepalingen in de regelgeving zorgen ervoor dat de apparatuur die vele ex-rokers dagelijks gebruiken uit de schappen zal gaan verdwijnen; denk aan drippers (RDA’s), de populaire Kayfun-verdamper etc., maar ook eenvoudigere producten zoals de Joyetech eMode en de Kanger Aerotank zullen na 1 februari 2015 niet meer verkocht mogen worden. Deze verboden staan haaks op de eerdere toezeggingen van de staatssecretaris dat er geen bestaande producten verboden zouden worden.
Ook wordt verwezen naar het RIVM-onderzoek van een jaar geleden. Acvoda heeft met zijn counter-factsheet destijds reeds voldoende ‘feiten’ uit dat onderzoek weten te weerleggen. Hiervoor blijkt van overheidswege geen enkele belangstelling; nu 1 jaar na dato heeft het RIVM noch de staatssecretaris inhoudelijk gereageerd op onze bevindingen.
Bovendien doet deze regelgeving niets aan de shisha-pen, noch aan het instellen van een leeftijdsgrens en wordt dus datgene waar de politiek en een deel van de bevolking zich al geruime tijd zorgen over maken juist helemaal niet aangepakt.

Ook na de implementatie van deze regelgeving kan een 12-jarige een nicotinehoudende e-sigaret kopen, en de shisha-pen (zonder nicotine) blijft compleet buiten schot.
E-vloeistoffen zónder nicotine worden overigens helemaal niet gereguleerd. Het staat dus eenieder vrij om e-vloeistof te verkopen waarvan de kwaliteit niet gecontroleerd hoeft te worden en die cafeïne, taurine, vitamines, ‘kudzu’, capsicum etc. kan bevatten, zolang er maar géén nicotine in zit. Dit is dus een absoluut gemiste kans om de kwaliteit van alle e-vloeistoffen, ongeacht nicotine-inhoud, te waarborgen.
Ook wordt er, bij herhaling, gewezen op de vermeende zwaar verslavende eigenschappen van nicotine. Hiervoor is geen enkel wetenschappelijk bewijs, zoals door toonaangevende wetenschappers als Karl Fagerstrom en Robert West al geruime tijd wordt aangegeven.

Effectieve regelgeving is nodig

Dat er regelgeving moet komen voor de e-sigaret en de e-vloeistoffen staat buiten kijf en wordt door het Actiecomité ook onderstreept, al sinds de oprichting van het Actiecomité.
Echter, deze AMvB bevat te weinig effectieve regulering en te veel onnodige en zelfs schadelijke regels die de volksgezondheid niet ten goede zullen komen.
Wij roepen de staatssecretaris dan ook op – net als vorig jaar – met ons in gesprek te gaan, en deze AMvB om te vormen naar een effectieve en daadkrachtige set maatregelen die ervoor kan zorgen dat de e-sigaret een kwalitatief hoogwaardig en op waarde geschat alternatief voor de conventionele tabaksconsumptie kan worden, zonder dat de mogelijkheid bestaat dat jongeren de e-sigaret gaan gebruiken.

Oproep aan alle dampers!

Wij roepen als Acvoda alle dampers op een persoonlijke brief te sturen aan de staatssecretaris en aan de politieke partij van uw keuze, met uw persoonlijke ervaring met de e-sigaret, en waarin u uitlegt waarom de e-sigaret niet kapot gereguleerd mag worden.

Laat ook op Facebook of Twitter een foto achter van de dampapparatuur en/of liquid die u straks na 1 februari niet meer mag kopen, onder vermelding van de hashtag #ditmagnietmeer.

Reactie Esigbond op publicatie AMvB

1 December 2014

Naar aanleiding van de publicatie van de AMvB in het Nederlands staatsblad is de brancheorganisatie Esigbond, waarbij Zwoofs is aangesloten, met een officiële reactie naar buiten getreden.

Leiden, 1 december 2014 - Brancheorganisatie “Elektronische Sigaretten Bond Nederland” (kortweg: Esigbond) heeft kennis genomen van het “Tijdelijk warenwetbesluit elektronische sigaret” die op 28 november is gepubliceerd in het staatsblad.  De Esigbond is geschokt door de inhoud van deze nieuwe wetgeving, waarin wel de nieuwste en meest geavanceerde producten worden geweerd, maar het door de Esigbond en de Tweede Kamer zo gewenste verbod op verkoop aan kinderen niet is opgenomen. De wet vermeldt zelfs expliciet dat deze niet geldt voor de shisha-pen, daar waar deze nu juist de aanleiding tot strengere wetgeving vormde. De Esigbond stelt vast dat de wetgever door onkunde en onwetendheid een wet heeft opgesteld die de plank volledig mis slaat en meer kwaad dan goed doet.

Het Ministerie van VWS heeft in opdracht van staatssecretaris Van Rijn de taak gekregen om de verkoop van elektronische sigaretten te beperken, naar aanleiding van Kamervragen over de shisha-pen en het gebruik ervan door jongeren. Ook de Esigbond roept al jaren om nadere wetgeving die verkoop aan jongeren verbiedt en regels opstelt om de kwaliteit en veiligheid van de aangeboden producten te kunnen waarborgen.

Gebleken is dat beleidsmakers van VWS volstrekt niet op de hoogte zijn van de 2e generatie e-sigaretten, waarmee de veiligheid en kwaliteit van e-sigaretten de afgelopen jaren fors is verbeterd.  Belangrijke nadelen van de e-sigaret, waar tot op heden ook in de media nog steeds over wordt gesproken, zijn met deze 2e generatie echter al lang achterhaald, zo is ook wetenschappelijk aangetoond. Door deze onwetendheid wordt een groot deel van de 2e generatie producten door deze wet nu verboden, terwijl er tegelijkertijd nog steeds geen leeftijdsgrens is en producten van de 1e generatie, zoals de shisha-pen, wel worden toegelaten.
Op sommige punten is deze AMvB al gebaseerd op de naderende Europese Tabakswetgeving (TPD). Bij het opstellen van de TPD is de Esigbond rechtstreeks betrokken geweest. Daar waar de punten uit deze Europese wet letterlijk zijn overgenomen, zijn belangrijke stappen in de goede richting gezet. Zo is er bijvoorbeeld een beperking van nicotinehoeveelheden, worden kindveilige sluitingen vereist en additieven die nicotineverslaving versterken verboden. Helaas heeft VWS ook hier fouten gemaakt door regels uit de TPD verkeerd te interpreteren.
De huidige wetgeving heeft dan ook tot gevolg dat belangrijke verbeteringen die de veiligheid ten goede komen worden genegeerd en de zo noodzakelijk geachte regelgeving -nog steeds- ontbreekt.

Hoewel de Esigbond vooraf betrokken werd bij het opstellen van deze wetgeving en reeds toen haar zorgen heeft geuit over diverse punten, is hier te weinig mee gedaan. Ten onrechte wordt in de toelichting dan ook gemeld dat de Esigbond zich in deze wet kan vinden. De Esigbond staat voor het benutten van de vele voordelen van de e-sigaret en tegelijkertijd het beperken van de nadelen. En daarvan is in deze wet weinig terug te vinden. De komende wetgeving schiet haar doel voorbij en de volksgezondheid van de (rokende) consument wordt nu juist bedreigd in plaats van beschermd. Dat keurt de Esigbond ondubbelzinnig af.

Tijdelijke warenwetbesluit gepubliceerd

28 November 2014

Op vrijdag 28 November 2014 is het tijdelijke warenwetbesluit gepubliceerd in het Nederlands staatsblad.
Door op onderstaande link te klikken kunt u het bericht lezen.

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2014-456.html

🍪 Cookie instellingen
Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden.
Belgische klant?

In verband met de Nederlandse wetgeving kunt u vanaf 1 juli 2019 bestellen op Zwoofs.be!

Klik op een van onderstaande vlaggen om de Zwoofs webwinkel van uw keuze te bezoeken.