Webshop Keurmerk
Klantbeoordelingen

Laura zegt: "Snelle levering"

Gemiddeld een 9.3 uit 41795 klantbeoordelingen! Bekijk alles
Menu
Service &
account
Meer weten? Klik hier! NOG GEEN 18? NIET ROKEN - NIET DRINKEN
Whatsapp

 veel gestelde vragen Zwoofs!

Neemt de smaak af?

Een smaakblok kan plots optreden en hierdoor smaakt je e-liquid niet meer hetzelfde als voorheen.
? Hoe krijg je een smaakblok (vaper's tongue)?

Als je lange tijd dezelfde e-liquid dampt wen je aan de smaak. Hierdoor kun je de smaak niet meer goed proeven of smaakt deze niet meer hetzelfde. Je kunt het een beetje vergelijken met eten; eet je vaak pittig? Dan wen je hieraan en is een gerecht zonder peper of sambal erg flauw. Zo ook met e-liquids! Damp je lang achtereen dezelfde smaak? Dan wen je aan deze smaak en kan de smaak ineens erg vies of niet meer hetzelfde als voorheen zijn.

Een leuk weetje is dat de term "vaper's tongue" eigenlijk niet klopt. Proeven doe je namelijk voor een groot gedeelte met je neus. Geuren zijn een belangrijk onderdeel voor de perceptie van verschillende smaken. De smaakpapillen op de tong herkennen vijf basissmaken (zoet, zuur, zout bitter en umami/hartig) maar het is de neus die kleine nuances aanbrengt in smaak. Zo proef je bijvoorbeeld een stuk minder als je verkouden bent.

Waarom wordt het dan toch vaper's tongue genoemd? Dampers die een smaakblok ervaren merken dat hun tong ineens voelt alsof deze een laagje heeft ontwikkeld, waardoor de smaak minder goed doorkomt. Een vapers nose klinkt natuurlijk een beetje gek :).

Een smaakblok kan plaats vinden na een lange tijd dezelfde smaak te dampen. Sommige mensen hebben hier na één of twee flesjes al last van, andere pas na maanden. Er zijn ook dampers die hier totaal geen last van hebben. Een smaakblok neemt ongemerkt toe. Hoewel het vaak niet merkbaar is neemt de smaak steeds een beetje af. Je merkt het pas als de de smaak een stuk minder is of zelfs totaal weg is. Je spreekt dan van een smaakblok (vaper's tongue).


bulb Hoe verhelp je een smaakblok?

Je hebt een smaakblok en dit is natuurlijk hartstikke vervelend. Je wilt er zo snel mogelijk vanaf toch? Er zijn tal van tips om dit te verhelpen, maar of ze allemaal werken is voor iedereen anders.

Bijvoorbeeld:

Wat in de praktijk het best helpt voor veel dampers is een sterke menthol e-liquid dampen om je smaakpalet 'wakker te schudden'. Let goed op dat je voldoende blijft drinken en poets goed de tanden en tong. Hoe lang een smaakblok (vaper's tongue) duurt is voor iedereen verschillend. Het kan even duren voor de smaak volledig terug is. De enige remedie is volhouden. 


prevent Hoe voorkom je een smaakblok?

Je hebt dit artikel doorgenomen en wil liever geen smaakblok krijgen? Wissel de smaken op tijd af. Merk je dat je smaak minder wordt en mis je de smaak die je had toen je net de e-liquid ging dampen? Dan is het hoogstwaarschijnlijk tijd om een ander smaakje te gaan dampen.


tot slot Tot slot

Heb je een smaakblok (vaper's tongue), dan is dat erg vervelend. Misschien heb je iets aan de bovenstaande tips of heb je zelf nog tips? Maak je vooral niet te druk, alle dampers kunnen hier last van krijgen. Misschien ontdek je hierdoor wel dat er ook andere e-liquids zijn die je erg lekker vindt!

 

🍪 Cookie instellingen
Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden.