Webshop Keurmerk
Klantbeoordelingen

Nicole zegt: "Super"

Gemiddeld een 9.3 uit 37584 klantbeoordelingen! Bekijk alles
Menu
Service &
account
Meer weten? Klik hier! NOG GEEN 18? NIET ROKEN - NIET DRINKEN
Whatsapp

Hoe veilig is een e-sigaret

E-sigaret veilig?


Je bent gestopt (of wilt stoppen met roken) en gaat de overstap maken naar elektrisch roken. Je hebt natuurlijk nog vragen, bijvoorbeeld; is de e-sigaret echt slechter dan roken? Hoe zit het nou met elektrisch roken zonder nicotine? De antwoorden op al deze vragen kun je hieronder terugvinden.
mech mode  Elektrische sigaret ontploft?

Een vraag die wij soms krijgen is: “Kan mijn e-sigaret ontploffen?”

Welke e-sigaretten kunnen ontploffen? Er bestaat een type e-sigaret zonder beveiligingen, namelijk een mechanische mod (mech mod). Een mech mod heeft geen beveiligingen of regulerende electronica en vuurt direct het voltage van de batterij. Belangrijk hierbij is dat de gebruiker goed rekening moet houden met kortsluitingen, de weerstand van de coil en het batterij voltage. Dit soort producten zijn dus absoluut niet geschikt voor beginners!

Wanneer een mech mod ontploft, komt dit door een kortsluiting. Een voorbeeld hiervan is het vuren van de mech mod terwijl de coil een kortsluiting bevat. De batterij in de mech mod wordt hierdoor warm en gaat gassen (venten). In het gesloten systeem van een mech mod kan het gas niet weg en bouwt vervolgens druk op. Uiteindelijk is de druk dan te groot, waardoor de afgesloten stalen behuizing deze druk niet meer aankan en vervolgens gaat uitzetten. Dit kan in extreme gevallen tot een ontploffing leiden.

Zwoofs staat echter niet achter het gebruik van mech mods, deze hebben wij dan ook niet in ons assortiment. De elektrische sigaretten die wij verkopen zijn allemaal beveiligd (gereguleerd). Dit houdt in dat er een chip in de elektrische sigaret zit die er voor zorgt dat je het product veilig kunt gebruiken.

Buiten de chip om, is het belangrijk om zelf op de volgende punten te letten:

  • Gebruik altijd de juiste lader voor je e-sigaret of batterij(en). 
  • Houd de e-sigaret droog, laat deze niet in contact komen met vocht of water. 
  • Leg de e-sigaret nooit in direct zonlicht of in een warme auto. De maximale temperatuur die een elektrische sigaret (batterij) kan verdragen is 60 graden Celsius. 
  • Zet de e-sigaret altijd uit als je deze niet gebruikt. Door 5x binnen 2 seconden op de vuurknop te drukken zet je de meeste e-sigaretten aan of uit. Voor de exacte methode raadpleeg je de handleiding van het product.


normale sigaret  Is een E-sigaret slechter dan een “normale” sigaret?

Er zijn veel onderzoeken geweest naar de gezondheidsrisico’s van elektrisch roken. Er zijn inmiddels ook vele soorten e-sigaretten, e-smokers, elektrische sigaretten, vape pennen of shisha pennen beschikbaar. Er zijn ook vele soorten vullingen (e-liquids), met of zonder nicotine, en coils.

Omdat wij niet medisch onderlegd zijn, en van de wetgeving geen uitspraken mogen doen over gezondheid, kunnen en mogen wij niet vaststellen of de e-sigaret schadelijk(er) is voor de longen of de gezondheid. Je kunt natuurlijk wel zelf onderzoek doen naar de beschikbare feiten en onderzoeken rondom dampen ☺.


de werking van een e-sigaret  Werking van een e-sigaret.

In het kort bestaat een e-sigaret uit een batterij, een reservoir voor de vloeistof (e-liquid), en een filter/gloeispiraal (coil).

Ondanks de vele soorten elektrische sigaretten, werken zij allemaal volgens hetzelfde principe; in de filter (coil) zit een gloeispiraal verwerkt. Deze warmt op en zet zo de vloeistof (e-liquid) om in damp. Wil je meer weten over de werking van coils? Bekijk dan ook eens ons Zwoofs Vertelt artikel ‘wat doen coils?’ .

De vloeistof (e-liquids) voor elektrische sigaretten bestaat uit propyleen glycol (PG), vegetable glycerine (VG), smaakstoffen en (optioneel) nicotine (meestal Free Base Nicotine, maar sinds kort ook Salt Nicotine). Wil je meer weten over de ingrediënten in de e-liquids? Dan zou je ons Zwoofs Vertelt artikel ‘E-liquid, ingrediënten en PG/VG’ kunnen doorlezen.

In tegenstelling tot de naam elektrisch roken, is er geen sprake van rook/ roken; er vindt namelijk geen verbranding plaats. Hierdoor vindt je onder bijvoorbeeld ook geen teer in elektronische sigaretten. De ‘rook’ die je uitblaast met een elektrische sigaret wordt dan ook “damp” genoemd. De enige twee overeenkomsten met het roken van tabak zijn de handeling van het inhaleren en uitblazen, en het eventueel bevredigen van de aanwezige nicotine-behoefte.


beginnen met elektrisch roken  Beginnen met elektrisch roken.

Als je wilt gaan beginnen met elektrisch roken, is er erg veel keuze uit verschillende soorten E-sigaretten. Waar moet je rekening mee houden? En welke set past het beste bij je? Om te beginnen zou je het artikel ‘beginnen met dampen?’ door kunnen nemen.

Voor vragen, tips en advies kun je natuurlijk altijd terecht bij onze klantenservice. Bereik ons via email, telefoon of Chat met Zwoofs, rechtsonder in de webwinkel. Je kunt natuurlijk ook altijd langs komen in een van onze winkels.


Je wilt elektrisch gaan roken (dampen)? Let op!

Nicotine houdende producten zijn niet geschikt voor personen onder de 18
jaar, niet-rokers, zwangere of borstvoedende vrouwen, personen met een allergie voor nicotine houdende producten of personen met hart- en/of vaatziekten. Nicotine houdende elektrische sigaretten zijn een alternatief voor het roken van tabak. Het gebruik ervan wordt afgeraden voor nietrokers. Raadpleeg bij twijfel altijd je huisarts!

🍪 Cookie instellingen
Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden.
Belgische klant?

In verband met de Nederlandse wetgeving kunt u vanaf 1 juli 2019 bestellen op Zwoofs.be!

Klik op een van onderstaande vlaggen om de Zwoofs webwinkel van uw keuze te bezoeken.