Webshop Keurmerk
Klantbeoordelingen

Peter-Jac zegt: "Prima "

Gemiddeld een 9.3 uit 41795 klantbeoordelingen! Bekijk alles
Menu
Service &
account
Meer weten? Klik hier! NOG GEEN 18? NIET ROKEN - NIET DRINKEN
Whatsapp

hoe kies ik het juiste nicotine gehalte?

Welke e-liquid kan ik gebruiken in mijn verdamper?

Zoals je misschien al weet, zijn niet alle e-liquids geschikt voor alle verdampers in ons assortiment. De ene e-liquid is dunner of dikker dan de ander, en dit heeft direct gevolg op het presteren van je verdamper. De verhouding van de grondstoffen in e-liquid bepalen de vloeibaarheid, maar wat betekent dit en welke verhoudingen kun je het beste gebruiken?

Propyleenglycol (PG) is dunner dan Organische Glycerine (VG) en daardoor makkelijker te absorberen door de coil in de clearomizer. VG is een dikkere substantie vergeleken met PG en hierdoor moeilijker te absorberen door de coil in je clearomizer. 

drip tip Mouth to Lung Clearomizers
Mouth to lung dampen wordt gedaan op lagere wattages met minder warmte. De coils zijn vaak kleiner en hebben een hogere weerstand. De coils bevatten kleine gaatjes voor de e-liquid toevoer en hierdoor kun je het beste dunne e-liquids met een hoger PG gehalte gebruiken. Dit om het katoen in de coil goed vochtig te houden en de e-liquid toevoer zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.

Technisch gezien kun je hogere VG e-liquids gebruiken in een mouth to lung set. Echter, omdat e-liquids met een hoger VG gehalte dikker zijn, kunnen deze moeilijker geabsorbeerd worden door het katoen in de coil. Hierdoor is het voldoende vochtig houden van de coil iets lastiger. In deze situaties loop je dan het risico op dry-hits (de smaak die vrijkomt bij verhitting van droog katoen).

Geschikte verhoudingen voor Mouth to Lung (MTL) verdampers:

  • 70PG/30VG
  • 50PG/50VG
  • 40PG/60VG 


Airflow Direct Lung Clearomizers

Direct lung dampen wordt gedaan op hoge wattages met veel warmte. De coils zijn vaak erg groot met lage weerstanden. Deze coils bevatten grote gaatjes voor de e-liquid toevoer en hierdoor kun je het best gebruik maken van hoge VG e-liquids. Te dunne e-liquids worden te snel opgenomen door de coil en stromen letterlijk door de coil heen, waardoor er lekkage en spitback (spettertjes e-liquid uit het mondstuk) kan optreden.

Geschikte verhoudingen voor Direct Lung (DL) verdampers:

  • 40PG/60VG
  • 30PG/70VG 
  • 20PG/80VG
  • 10PG/90VG
  • 100%VG


coil smaak Het formaat van de "Juice Holes"
Hebben ze kleine e-liquid toevoer gaatjes? Dan kun je er vanuit gaan dat een hoge PG e-liquid beter gaat werken.Voor de kleine e-liquid toevoer gaatjes geldt maximaal 60% VG. Hogere VG e-liquid kan, maar dan heb je kans op dry-hits en verbrand katoen.

Hebben de coils juist grote e-liquid toevoer gaatjes? Dan werkt een hogere VG e-liquid weer beter, in dit geval minimaal 60% VG. Een lagere VG e-liquid kan, maar dan heb je kans op lekkages en spitback (spettertjes e-liquid uit het mondstuk).


 

info Meer weten?

Wil je meer weten over de samenstelling van e-liquid? Klik dan hier: Zwoofs Vertelt over E-liquid en Ingrediënten!
In het artikel worden wellicht ook een aantal termen aangehaald waar je nog niet bekend mee bent, bijvoorbeeld sub-ohm of mouth to lung dampen. Geen zorgen! Ook hierover hebben wij artikelen geschreven, waarin dit uitgebreid wordt uitgelegd. Je vindt ze terug op onze Zwoofs Vertelt pagina. 

 
🍪 Cookie instellingen
Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden.