Webshop Keurmerk
Klantbeoordelingen

Anne zegt: "Prima "

Gemiddeld een 9.3 uit 41795 klantbeoordelingen! Bekijk alles
Menu
Service &
account
Meer weten? Klik hier! NOG GEEN 18? NIET ROKEN - NIET DRINKEN
Whatsapp

do it yourself

Do It Yourself!

In een elektrische sigaret zit een coil. Een coil is in principe een weerstandsdraad die gewikkeld is tot een spoel, met daarin, of om de coil heen, materiaal dat e-liquid opneemt. Zoals dit artikel al aangeeft; is zo’n coil natuurlijk ook zelf te maken. De meeste mensen maken zelf coils omdat zij zo zelf de weerstand en het type weerstandsdraad kunnen bepalen. Veel mensen die beginnen met het zelf maken van coils doen dit in eerste instantie met pre-made coils. Uiteraard is dit een heel goed begin om het zelf maken van coils onder de knie te krijgen. Wil je een tank gebruiken die hier speciaal geproduceerd voor is, dan kun je kijken naar een rebuildable atomizer, oftewel een verdamper die voorzien is van een speciaal deck waar de coils op gebouwd kunnen worden.


benodigdheden Coils

Om een coil te kunnen maken heb je kanthal draad (of een andere weerstandsdraad naar keuze, zoals titanium, stainless steel of nickel) nodig en materiaal dat de e-liquid absorbeert (wick). De uiteindelijke weerstand van een coil is afhankelijk van een aantal factoren.

  • De dikte van de draad
  • De binnendiameter van de coil 
  • Het aantal wikkelingen

 Een handige weerstandcalculator is: Steam-Engine coil calculator. Hier vul je in welke draaddikte er wordt gebruikt, welke weerstand de coil uiteindelijk moet worden en de binnendiameter van de coil. De calculator berekent dan hoeveel wikkelingen er nodig zijn.

 

Veiligheidstips Dual coils

Sommige rebuildable atomizers hebben de mogelijkheid om meer dan één coil te plaatsen, maar hoe zit het dan met de weerstand? Als er twee coils geplaatst worden, dan zal de weerstand halveren. Om een voorbeeld te geven: voor een dual coil build die 0,5 ohm moet worden, zijn twee coils nodig van 1.0 ohm. Na het plaatsen van beide coils halveert de weerstand en is de uiteindelijke weerstand van de dual coil build 0,5 ohm.

 

WicksWicks

Wicks hebben wij in allerlei varianten, waar zit het verschil dan in? Iedere wick zal altijd een beetje bijsmaak hebben en dit verschilt per wick. Daarnaast zal de ene wick meer vloeistof opnemen dan de andere wick.

Wat is de juiste hoeveelheid wick?
De wick mag niet te makkelijk door de coil heen gehaald worden, maar ook weer niet te moeilijk. De wick moet als het ware door de coil heen en weer kunnen bewegen, maar er moet wel wat weerstand voelbaar zijn. Vervolgens moet de wick op het deck geplaatst worden. Dit kan op ontzettend veel manieren en is uiteraard ook afhankelijk van welke rebuildable atomizer er gebruikt wordt. Het belangrijkste is dat de wick gemakkelijk e-liquid op kan nemen.

 

 Gereedschapstukken voor DIYGereedschapstukken voor DIY

 

Bij vrijwel iedere doe-het-zelf bezigheid is er gereedschap nodig, zo ook bij het zelf bouwen van coils. Alle benodigdheden en meer kun je hier vinden: DIY gereedschap bij Zwoofs!

Heel belangrijk bij het bouwen van coils is een weerstandsmeter. Dit is een apparaat dat de weerstand van de gebouwde coil zal doormeten.
Andere handige hulpmiddelen zijn:

  • Keramische pincet. Hiermee kan de coil voorzichtig samengeknepen worden terwijl de mod gepulseerd afgevuurd wordt.
  • Kniptang. Om weerstandsdraden bij en door te knippen.
  • Micro Coil Jig Tool. Een handig hulpmiddel om coils te draaien.


Al het gereedschap in één keer aanschaffen? Dan is de Coil Master DIY Kit de uitkomst!

 

Aan de slag!Aan de slag!

Je bent nu helemaal klaar om zelf te gaan bouwen. Waarschijnlijk zal je in het begin een paar coils moeten maken en de wick soms opnieuw moeten plaatsen, maar we hebben er alle vertrouwen in, en onthoud: oefening baart kunst! :)

 

Zwoofs Vertelt Zwoofs Vertelt!

Dit artikel is onderdeel van onze Zwoofs Vertelt serie. Meer van dit soort artikelen lezen? Klik hier!


Let op:
Meet altijd je gebouwde coil door om te controleren of er geen kortsluitingen zijn en of de ohm waarde klopt.

🍪 Cookie instellingen
Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden.