Webshop Keurmerk
Klantbeoordelingen

Aad zegt: "Uit gebreid assortiment "

Gemiddeld een 9.3 uit 41795 klantbeoordelingen! Bekijk alles
Menu
Service &
account
Meer weten? Klik hier! NOG GEEN 18? NIET ROKEN - NIET DRINKEN
Whatsapp

wat doen coils?

DIY Temperature coils

We hebben een artikel geschreven over temperature control en een artikel over DIY. Een logisch vervolg is dit artikel, waar we iets meer zullen vertellen over het zelf maken van Temperature coils, in de volksmond ook wel nickel/titanium/stainless steel coils genaamd. Nickel (Ni200), Titanium (Ti) en Stainless Steel (SS316) zijn speciale draden, welke specifiek bedoeld zijn voor mods uitgerust met temperatuur controle. De legering van dit draad is anders t.o.v. kanthal en zal qua weerstand veel lager uitvallen dan kanthal. Nickel, Titanium en Stainless Steel weerstanden liggen ver onder 1.0 Ohm, en in theorie ben je dan dus aan het Sub-Ohmen, maar deze coils zijn niet te vergelijken met coils die gemaakt zijn van kanthal. Om een nickel, titanium of stainless steel coil te maken, worden dezelfde gereedschapsstukken en wick gebruikt als met het maken van kanthal coils. Het enige verschil is dat er nickel, titanium of stainless steel draad gebruikt i.p.v. kanthal draad.


 


benodigdheden Het maken van de nickel, titanium of stainless steel coil

Over het algemeen kunnen deze weerstandsdraden veel zachter en beweeglijker zijn. Het zal in het begin even wennen zijn om hier mee te werken. Houd er rekening mee dat het draaien van deze coils iets nauwkeuriger werkt dan het maken van kanthal coils. Oefening baart kunst!

Heel erg belangrijk is dat bij deze coils er enkel en alleen open coils gemaakt kunnen worden. Dit houdt in dat er ruimte zit tussen de wikkelingen. Tevens mogen de draden niet voorgegloeid worden. Ook mogen er geen knikjes in de draden terecht komen tijdens het draaien en het plaatsen van de coil, omdat een klein knikje een grote invloed heeft op de weerstand.

Ook het plaatsen van de coil in de rebuildable atomizer werkt zeer nauwkeurig. Zo moet je er op letten dat de pootjes van de coil goed onder de schroefjes worden geplaatst van de rebuildable atomizer. Zorg ervoor dat de coil niet te los zit, maar ook niet te vast. Er zijn ook rebuildable atomizers waarbij de pootjes van de coil net onder de kop van het schroefje vastgezet kunnen worden, dan adviseren we om het pootje een hele slag om het schroefje te draaien.

Als de coil eenmaal goed geplaatst is, de coil niet af vuren of pulseren (zoals bij een micro coil, gemaakt van kanthal).De wick plaatsen De wick plaatsen

Met alle voorzichtigheid is de coil geplaatst…. Tijd om de wick te gaan plaatsen. Ook met het plaatsen van de wick is enige voorzichtigheid geboden. Als er teveel wick gebruikt is en je te veel weerstand voelt, dan is het mogelijk dat de coil uit zijn verband getrokken wordt. We hebben gemerkt dat er net even iets minder wick nodig is dan in een kanthal coil, oftewel, de wick moet makkelijk door de coil geplaatst kunnen worden.Het dampen kan beginnen! Het dampen kan beginnen!

De build is helemaal klaar! Voordat je de atomizer op de mod plaatst, moet de atomizer met build weer op kamertemperatuur komen, zodat de weerstand goed doorgemeten kan worden. Eenmaal op kamertemperatuur, kan de verdamper op de mod geplaatst worden. Trouwens, vergeet uiteraard niet om de temperatuur controle in de juiste stand te zetten! Als de weerstand eenmaal is doorgelezen dan kun je de RTA gaan vullen of, als je een RDA gebruikt, gaan druppelen. Stel de de gewenste temperatuur in en je kunt gaan dampen. Vergeet tevens niet de weerstand te locken (vastzetten).

 

Op zoek naar Ni200 Nickel draad, titanium of stainless steel draad? Klik hier voor al onze soorten!

Op zoek naar wicking materiaal? Zwoofs helpt!

Let op: Nickel of Titanium coils kunnen niet op wattages gedampt worden en mogen niet voorgegloeid worden.

🍪 Cookie instellingen
Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden.